Domači skutini grisini
Mmm.. kok so pa ti grisini fini! In prvič sem jih naredila sama. In zato so še boljši. In sedaj vem, da bom v prihodnje uporabila polnozrnato ali pirino moko. Čisto po naključju sem jih našla na eni slovenski spletni strani, kjer objavljajo recepte in sem jih morala takoj poskusiti. Pa še obiske sva dobila, tako da je bila odlična priložnost. Ker grisini pač pašejo h kozarčku vina. Če pogledam malo za nazaj (in naprej), se mi zdi, da me je pritegnila tudi skuta. Iz skute namreč zelo rada ustvarjam. Ni važno, ali gre za zajtrk, namaze, palačinke, sladice, … če je skuta v receptu, so dobre šanse za recept, da ga izberem. In zaradi skute so ti grisini boljši. Poskusite!
čas priprave
30 minut
čas peke
10 minut
število porcij
6
- 250 g moke
- 125 g puste skute
- 3 žlice mleka
- 30 g parmezana
- 30 g semen
- 3 žlice olja
- 1 jajce
- 1 beljak
- zavitek pecilnega praška
- čajna žlička soli
PREMAZ
- 1 rumenjak
- čajna žlička mleka
- ščepec soli
Vklopimo pečico in jo nastavimo na 170 stopinj.
V skledo damo moko in pecilni prašek.
Dodamo skuto, 3 žlice mleka, olje, jajce, beljak in sol ter dobro zgnetemo.
Na pomokani površini v testo vgnetemo semena in nariban parmezan.
Testo oblikujemo v štruco, ki jo razvaljamo pol centimetra debelo, potem pa narežemo na 1,5 centimetra široke in 12 centimetrov dolge svaljke.
Na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, nalagamo svaljke.
Rumenjak skupaj z mlekom in soljo premešamo in z mešanico premažemo svaljke.
Pečemo 10 minut.