Šamrole
čas priprave
45 minut
čas peke
10 minut
število porcij
6
- zavitek kremfixa
- 300 ml sojine smetane za stepanje
- strok vanilije
- 3 žlice rjavega sladkorja
- zavitek vanilijevega pudinga
- 4 dcl mleka
- zavitek listnatega testa
- 2 žlici sladkorja v prahu
Vklopimo pečico in jo nastavimo na 180 stopinj.
Kupljeno listnato testo v rolici narežemo na 18 trakcev, enako širokih in jih nanašamo na nastavke za šamrole. Naložene na pekač, oblečen s peki papirjem, jih položimo v pečico in pečemo do zlato rjave barve.
Medtem, ko se rolice pečejo, pripravimo kremo. Puding zakuhamo s 4 dcl mleka – od tega odvzamemo 5 žlic, da pripravimo prašek skupaj s tremi žlicami rjavega sladkorja. Preden rahlo vrelemu mleku dodamo puding, vanj damo vanilijo iz stroka. Potem dodamo puding in ga kuhamo po navodilih. Ko je končan, ga pustimo hladiti in ga pokrijemo s prozorno folijo, da ne nastane skorjica.
Pečene rolice in listnatega testa ohladimo in jim odstranimo nastavke. Ko je ohlajen tudi puding, mu dodamo stepeno smetano. Za sigurnost čvrste kreme dodamo še zavitek kremfixa in vse skupaj premešamo v puding.
Z dresirno vrečko napolnimo rolice in posujemo s sladkorjem v prahu.