Morski sadeži v paradižnikovi omaki in maslena polenta
9. februarja, 2017
/
Obožujem morske zadeve, obožujem atijevo domačo paradižnikovo omako in obožujem polento. Sploh z dodatkom masla in parmezana. Mmm! In zakaj ne bi vse združila v odlično in okusno kosilo, ki je pripravljeno v hitrem času. Ker imam paradižnikovo omako vedno na zalogi, je takšno kosilo lahko hitra rešitev, ko nimam časa za kuho. Uporabim zamrznjene morske sadeže, ki jih prej odtalim ali prelijem z vročo vodo in popivnam s papirnatimi brisačkami, da med pripravo ne spuščajo preveč vode.
čas priprave
5 minut
čas kuhe
20 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 2.5 dl paradižnikove omake
- 200 g morskih sadežev
- mogoče kakšno žličko sladkorja
- 3 lončki vode
- 1 lonček polente
- 15 g masla
- 30 g parmezana
POSTOPEK
Popečemo morske sadeže in v isto ponev prelijemo paradižnikovo omako, mogoče ji dodamo kakšno žličko sladkorja.
Medtem pripravimo polento po navodilih iz vrečke.
Ko je pripravljena, ji dodamo maslo in parmezan ter dobro premešamo.