Natrgan piščanec s sladkim krompirjem v pekaču
čas priprave
15 minut
čas peke
30 minut
število porcij
2
- 3 majhni sladki krompirji
- 1 žlica olivnega olja
- ščepec soli
- ščepec popra
- 1 čajna žlička sladke rdeče paprike
- 1 čajna žlička česna v prahu
- 250 g piščančjih prs
- 1 konzerva rdečega fižola
- 1 konzerva sladke koruze
- nariban sir, ki se topi
- 150 g češnjevega paradižnika
- 2 mladi čebuli
- 1 žlica limetinega soka
Vklopimo pečico na 200 stopinj.
Olupimo sladki krompir in ga narežemo na kolobarje.
V majhno posodico si pripravimo sol, poper, sladko papriko in česen v prahu ter premešamo.
Z oljem prelijemo sladki krompir, dodamo začimbe in dobro premešamo.
Sladki krompir naložimo na pekač, ki smo mu dodali peki papir.
Odtrgamo del alu folije, damo gor prsa, pokapamo z oljem, solimo, popramo in obrnemo. Zavijemo ter damo v pekač zraven krompirja.
Pečemo 20 minut.
Medtem operemo in odcedimo fižol ter sladko koruzo in naribamo sir.
Ko sta krompir in meso pečena, odpremo alu folijo in natrgamo prsa.
V ponvo (ki jo lahko uporabimo v pečici) ali ognjevarno posodo položimo sladki krompir, nato natrganega piščanca, na koncu pa še zelenjavo in sir.
Pečemo 5-1o minut, dokler se sir ne raztopi.
Medtem narežemo paradižnik na majhne koščke, prav tako čebulo in pokapamo z limetinim sokom.
Paradižnik s čebulo postrežemo navrh krompirja in piščanca.