Krompirjevi svaljki v hrenovi omaki s svežimi šparglji
22. marca, 2017
/
Tega danes verjetno ne bi jedla, a ker sva Matejevi sestri in njenim sodelavcem v studiu posodila kuhinjo za slikanje izdelkov, so nama pustili te super fine odlične šparglje. In potem sem odprla hladilnik in iskala, kaj bi zraven pripravila. Ker sva ljubitelja svaljkov, je bila povezava s šparglji odlična ideja. Dodala sva še dimljen losos in pripravila hrenovo omako, ki se k lososu tako zelo dobro poda. Če niste ljubitelj hrena, ga kar izpustite, če pa ga imate radi, pa ga dodajate poljubno svojemu okusu.
čas priprave
10 minut
čas kuhe
20 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 500 g krompirjevih svaljkov
- olivno olje
- 200 g svežih špargljev
- 150 g dimljenega lososa
- 200 ml smetane za kuhanje
- 2 žlici hrena
- peteršilj, koper, timijan, drobnjak, česen v prahu
POSTOPEK
Na olju najprej podušimo narezane šparglje, da se malenkost omehčajo. Potrosimo jih z nekaj česna v prahu, da vse skupaj lepo zadiši.
Medtem si lahko pripravimo slano vodo, da jo bomo zavreli za svaljke.
Ko so se šparglji malenkost omehčali, jim dodamo rezine dimljenega lososa, solimo in popramo ter prelijemo s smetano za kuhanje.
Sedaj bo že čas, da v vrelo vodo potopimo svaljke.
Špargljem in lososu dodamo začimbe, dobro premešamo in omako obogatimo s hrenom.
Ko so svaljki kuhani (priplavajo na površje), jih dobro odcedimo, damo na krožnik in prelijemo z omako.