Mocarela s piščancem v ponvici
							13. aprila, 2017
						
			/
			
			
		
		
	Hitro, okusno in nekaj novega. Če nimate ideje, kako porabiti preostanek mesa, je to zares odlična rešitev. Za prste polizat. 
 Po želji lahko ponev daste tudi v pečico in pustite, da se sir zapeče v njej. Zagotovo bo tudi to odlično, mogoče še boljše. 
 Če imamo na voljo svežo baziliko, jo uporabimo pri dekoraciji. 
								čas priprave
5 minut
čas kuhe
25 minut
število porcij
2
SESTAVINE
									POSTOPEK
							SESTAVINE
					- 200 g piščančjih prs
 - 160 g pisanih svedrov
 - 3-4 dl paradižnikove omake
 - 1 kroglica mocarele
 - sol, poper
 
POSTOPEK
					Narežemo meso na majhne koščke in popečemo v ponvi. Popramo in solimo.
Dodamo testenine in paradižnikovo omako ter dodamo toliko vode kot omake. Premešamo.
Zavremo, zmanjšamo ogenj, pokrijemo ponev in kuhamo cca 15 minut oz. dokler testenine niso kuhane al dente.
Naribamo z mocarelo in pustimo na štedilniku še cca 3 minute, da se sir raztopi.