Gratinirani fusili s špinačo, šparglji, dimljenim lososom in sušenimi paradižniki
čas priprave
10 minut
čas peke/kuhe
18 minut/15 minut
število porcij
2
- 120 g testenin
- 1 žlica moke
- 250 ml mleka
- 40 g parmezana
- česnov strok
- 150 g špargljev
- 120 g špinače
- 4 sušeni paradižniki
- 100 g dimljenega lososa
- drobnjak
- sol, poper
Skuhamo testenine po navodilih iz embalaže.
Na maščobi 1 minuto pražimo moko – ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice.
Dodajamo mleko in približno 4 minute konstantno mešamo, da ne nastanejo grudice.
Dodamo 20 g naribanega parmezana.
Bešamel odstranimo in v isti ponvi na nekaj dodane maščobe prepražimo česen, ki smo mu dodali še narezane šparglje (velikosti 2 cm). Pečemo približno 5 minut. Dodamo še špinačo in mešamo, dokler špinača malenkost oveni.
V ponev dodamo še kuhane testenine, kose dimljenega lososa in na trakove narezan sušen paradižnik.
Dmo v posodo, ki se lahko peče v pečici, prelijemo z bešamelom in narahlo premešamo ter posujemo s preostalim parmezanom.
Pečemo 15 – 20 minut.