Gratinirani fusili s špinačo, šparglji, dimljenim lososom in sušenimi paradižniki
19. maja, 2017
/
Mmm.. še ena odlična kombinacija špinače, špargljev in sušenih paradižnikov. In seveda dimljenega lososa. V času svežih špargljev so to najine obvezne sestavine v kosilu. Navdušena sem, da imam sveže šparglje na voljo le 20 metrov proč od hiše. Healthyfood portal je poskrbel za ta odličen recept. Jaz sem namesto pora uporabila raje šparglje in namesto češnjevega paradižnika uporabila sušene, ker jih obožujem.
čas priprave
10 minut
čas peke/kuhe
18 minut/15 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 120 g testenin
- 1 žlica moke
- 250 ml mleka
- 40 g parmezana
- česnov strok
- 150 g špargljev
- 120 g špinače
- 4 sušeni paradižniki
- 100 g dimljenega lososa
- drobnjak
- sol, poper
POSTOPEK
Skuhamo testenine po navodilih iz embalaže.
Na maščobi 1 minuto pražimo moko – ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice.
Dodajamo mleko in približno 4 minute konstantno mešamo, da ne nastanejo grudice.
Dodamo 20 g naribanega parmezana.
Bešamel odstranimo in v isti ponvi na nekaj dodane maščobe prepražimo česen, ki smo mu dodali še narezane šparglje (velikosti 2 cm). Pečemo približno 5 minut. Dodamo še špinačo in mešamo, dokler špinača malenkost oveni.
V ponev dodamo še kuhane testenine, kose dimljenega lososa in na trakove narezan sušen paradižnik.
Dmo v posodo, ki se lahko peče v pečici, prelijemo z bešamelom in narahlo premešamo ter posujemo s preostalim parmezanom.
Pečemo 15 – 20 minut.