Solata caprese
18. julija, 2017
/
Klasična italijanska solata v treh barvah. Okusna, sveža in preprosta solata iz paradižnika, mocarele in sveže bazilike. Postrežena kot priloga ali kot lahko kosilo oziroma večerja. Paradižnik naj bo narezan res na dovolj tanke rezine. Uporabila sem balzamični preliv, ki je gostejši od kisa, resnično lepe teksture. Enkrat sem ga kupila v Lidlu in ga uporabljam predvsem za dekoracijo. Solato caprese sem postregla zraven fingerfooda, saj je dodala popolno svežino.
čas priprave
5 minut
čas peke/kuhe
/
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 3 paradižniki
- mocarela
- sol
- olivno olje
- balzamični preliv
- listki sveže bazilike
POSTOPEK
Na tanko narežemo paradižnik in položimo na krožnik.
Narežemo mocarelo in jo porazdelimo po paradižniku.
Solimo, pokapamo z oljem in prelivom in okrasimo s svežimi listki bazilike.
Narežemo mocarelo in jo porazdelimo po paradižniku.
Solimo, pokapamo z oljem in prelivom in okrasimo s svežimi listki bazilike.