Jajčna omleta s feto
20. julija, 2017
/
Mmm .. odlična omleta, ki smo ji dodali na toastu popečeno tortilijo. Tortilijo si lahko privoščimo prav za vsak obrok, saj je odlična zjutraj, zvečer, za malico ali pa lahko kosilo skupaj s solato. Priprava je enostavna in hitra, tako da je več kot dobrodošla ideja za hitro kosilo.
čas priprave
3 minute
čas peke
5 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1/2 rdeče čebule
- 4 jajčka
- nekaj vejic svežega peteršilja
- 50 g fete
POSTOPEK
Razžvrkljamo jajčka, jih solimo in dodamo nekaj svežega peteršilja.
Na olivnem olju narahlo popečemo čebulo, ravno toliko da zastekleni in čez vlijemo jajčka.
Počakamo, da za robom zakrknejo in jih narahlo premešamo – jajčk ne mešamo predolgo, ker bo omleta ratala presuha.
Postrežemo in čez narobamo feto.