Kosilo

Mehiška kvinoja

Zadnje čase sva kar mahnjena na tole kvinojo. Se mi zdi, da je zopet “v modi”. Čeprav ni žitarica, jo vseeno uvrščamo med žita. Samo seme je precej podobno kuhani proseni kaši in je zelo zdrava ter bogata z beljakovinami. Meni je zelo všeč, saj sem se že malo naveličala testenin in riža, zato rada poskusim nekaj novega. In sedaj s kvinojo čaram v kuhinji. Recept je odličen, vse delamo v eni sami posodi. Kaj pa češ lepšega? 😉 Limeta in avokado ne smeta manjkati. Zagotavljam, da sta bistvenega pomena! 😉
 
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave

10 minut

čas kuhe

25 minut

število porcij

4

  • 2 stroka česna
  • 1 skodelice kvinoje
  • 1 skodelica jušne osnove
  • 1 majhna konzerva rdečega fižola
  • 1 majhna konzerva sladke koruze
  • 1 pest češnjevih paradižnikov
  • čajna žlička čilija v prahu
  • 1/2 čajne žličke kumine
  • sol, poper
  • avokado
  • limeta

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja