Mehiška kvinoja
27. julija, 2017
/
Zadnje čase sva kar mahnjena na tole kvinojo. Se mi zdi, da je zopet “v modi”. Čeprav ni žitarica, jo vseeno uvrščamo med žita. Samo seme je precej podobno kuhani proseni kaši in je zelo zdrava ter bogata z beljakovinami. Meni je zelo všeč, saj sem se že malo naveličala testenin in riža, zato rada poskusim nekaj novega. In sedaj s kvinojo čaram v kuhinji. Recept je odličen, vse delamo v eni sami posodi. Kaj pa češ lepšega? Limeta in avokado ne smeta manjkati. Zagotavljam, da sta bistvenega pomena!
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave
10 minut
čas kuhe
25 minut
število porcij
4
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 2 stroka česna
- 1 skodelice kvinoje
- 1 skodelica jušne osnove
- 1 majhna konzerva rdečega fižola
- 1 majhna konzerva sladke koruze
- 1 pest češnjevih paradižnikov
- čajna žlička čilija v prahu
- 1/2 čajne žličke kumine
- sol, poper
- avokado
- limeta
POSTOPEK
Na olivnem olju narahlo prepražimo česen.
Dodamo kvinojo, jušno osnovo, fižol, koruzo, narezane paradižnike, čili, kumino, sol ter poper.
Počakamo do vretja, zmanjšamo ogenj/temperaturo ter kuhamo približno 20 minut oz. dokler kvinoja ni kuhana.
Na koncu primešamo narezan avokado in pokapamo s sveže iztisnjeno limeto.
Dodamo kvinojo, jušno osnovo, fižol, koruzo, narezane paradižnike, čili, kumino, sol ter poper.
Počakamo do vretja, zmanjšamo ogenj/temperaturo ter kuhamo približno 20 minut oz. dokler kvinoja ni kuhana.
Na koncu primešamo narezan avokado in pokapamo s sveže iztisnjeno limeto.