Lososov file s toskanskimi zelišči in hokaido pirejem
4. septembra, 2017
/
Zadnje tedne sem kar lena v kuhinji, priznam. Po službi mi enostavno zmanjka energije in pade volja po delanju kosila. Zato so hitra, enostavna in “clean” kosila vedno dobrodošla. In takšno je bilo današnje. Odlično! Tudi izgledalo je mamljivo, zmanjkalo ga je pa tudi v hitrem času. V Hoferju sem v hladilniku zasledila lososov file na žaru z različnimi zelišči in se odločila za toskanske. Matejevi starši so nedavno prinesli še domačo hokaido bučko in recept se je napisal kar sam. Za lepo dekoracijo je poskrbela še domača in sveža rožmarinova vejica. Preostalo polovičko bučke sem že narezala na kocke in jo pospravila v skrinjo, da bom naslednjič iz nje pripravila odlično juhco.
čas priprave
10 minut
čas peke/kuhe
3 minuti/15 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- polovico hokaido buče
- sol, poper
- muškatni orešček
- 2 žlici masla
- 2 fileja lososa s toskanskimi začimbami
POSTOPEK
Operemo bučko in jo razpolovimo.
Izdolbemo semena in nitke in bučko narežemo na kocke.
Damo v lonec in prelijemo z vodo ravno toliko, da so bučke pokrite z njo.
Medtem, ko se bučka mehča, pripravimo žar, na katerem bomo popekli losos.
Kuhano bučko nato odcedimo, dodamo sol in poper ter ščepec muškatnega oreščka in maslo ter vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom.
Izdolbemo semena in nitke in bučko narežemo na kocke.
Damo v lonec in prelijemo z vodo ravno toliko, da so bučke pokrite z njo.
Medtem, ko se bučka mehča, pripravimo žar, na katerem bomo popekli losos.
Kuhano bučko nato odcedimo, dodamo sol in poper ter ščepec muškatnega oreščka in maslo ter vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom.