Pad thai
15. oktobra, 2017
/
Pad thai in nasploh tajsko hrano obožujem, če le ni preveč pikantna. Zato sem bila še bolj navdušena, ko sem našla preprost in hiter recept za vegeterijanski pad thai. Vam povem, da je bil odličen. Mi je bilo kar malo žal, da ga nisem naredila kaj več. Pri pad thai mi je všeč, ker lahko uporabite poljubno zelenjavo – bučke, papriko, čebulo, … Jaz sem uporabila, kar sem ta trenutek pač imela na voljo v hladilniku. Naslednjič bom dodala še piščanca. Zagotovo ta pad thai še pripravim!
čas priprave
15 minut
čas kuhe
15 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 120 g polnozrnatih riževih rezancev (rice noodles)
- 1 por
- 1 korenček
- vejice svežega peteršilja
- 1 jajce
- olje
- majhna pest neslanih arašidov
ZA OMAKO
- 3 žlice sojine omake
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 3 žlice zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici belega kisa
- ščepec čilija
POSTOPEK
Rezance namočimo v vrelo vodo.
Por narežemo na kolobarčke, korenček na majhne koščke.
Vse sestavine za omako dodamo v skodelico in dobro premešamo. Poskusimo in še kaj dodamo.
Na žlici olja v voku na veliki temperaturi popražimo por in korenček (cca 3 minute) in jih odstranimo.
V vok dodamo še eno žlico olja in v njej na hitro popražimo rezance, ki smo jih pred tem dobro odcedili ter jih prelijemo s pripravljeno omakico (pomagamo si z dvema kuhalnicama).
Rezance porazdelimo okoli voka, da vmes naredimo prostor za razžvrkljan jajček, ki ga vlijemo na sredino. Pustimo stati približno 30 sekund in ga potem premešamo med rezance (jajček se bo premešal z rezanci in vse se bo začelo malo lepiti, zato uporabite obe kuhalnici).
Rezancem primešamo še zelenjavo in postrežemo na krožnik ter za “crunchy” element dodamo drobljene arašide.
Por narežemo na kolobarčke, korenček na majhne koščke.
Vse sestavine za omako dodamo v skodelico in dobro premešamo. Poskusimo in še kaj dodamo.
Na žlici olja v voku na veliki temperaturi popražimo por in korenček (cca 3 minute) in jih odstranimo.
V vok dodamo še eno žlico olja in v njej na hitro popražimo rezance, ki smo jih pred tem dobro odcedili ter jih prelijemo s pripravljeno omakico (pomagamo si z dvema kuhalnicama).
Rezance porazdelimo okoli voka, da vmes naredimo prostor za razžvrkljan jajček, ki ga vlijemo na sredino. Pustimo stati približno 30 sekund in ga potem premešamo med rezance (jajček se bo premešal z rezanci in vse se bo začelo malo lepiti, zato uporabite obe kuhalnici).
Rezancem primešamo še zelenjavo in postrežemo na krožnik ter za “crunchy” element dodamo drobljene arašide.