Najbolj puhast šmorn
19. novembra, 2017
/
Če še nisem, pa bom sedaj povedala, da šmorn obožujem. Že od majhnega. In vsakič sem ga sladkala s sladkorjem v prahu ali pa postrosila z navadnim sladkorjem. Vedno sem ga delala po receptu Bineta Volčiča ali če ga bolje poznate pod nazivom ‘Šefov šmorn’. Tokrat pa sem se iz nekega razloga odločila, da naredim drugačnega. Recept sem našla na tujem kuharskem blogu Plated Cravings. Razlika? Ta recept ne vsebuje pecilnega praška. Ja, recept sam po sebi res ni nič posebnega, ampak bolj puhastega šmorna še nisem jedla. Nad končnim izdelkom sem bila noro navdušena in sedaj je to recept, ki je pri meni zmagal in ga bom v prihodnje uporabljala.
čas priprave
15 minut
čas peke
10 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 3 jajca
- 35 g masla
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- ščepec soli
- 120 g moke
- 240 ml mleka
POSTOPEK
Ločimo beljake od rumenjakov.
Iz beljakov pripravimo sneg, a ne preveč trd.
Rumenjake dobro premešamo skupaj s stopljenim maslom, ekstraktom, sladkorjem in soljo.
Postopoma dodajamo mleko in moko – na trikrat.
Z metlico jajčni zmesi dodajamo sneg, da se oboje poveže – z mešanjem ne pretiravamo!
Majhno količino kokosovega masla segrejemo v ponvi in na dvakrat spečemo šmorn – počakamo, da se naredijo mehurčki in ga potem raztrgamo na več manjših koščkov.