![](https://natalija.si/wp-content/uploads/2018/12/0d825711-257a-401e-9002-e868dfacc7e3_orig.jpg)
Ovsena kaša z malinami
11. februarja, 2018
/
Odličen in trenutno precej ‘modern’ zajtrk.
Ovsene kosmiče sem oboževala v pudingu s chia ali v granoli, kot kašo pa jih nisem še nikoli jedla. Pa sem si pobrskala recepte in videla, da jih vsak pripravlja po svoje, z različnimi sestavinami in se odločila, da tudi sama nekaj spacam skupaj. In mi je uspelo. Uporabila bi lahko med ali jih skuhala z rjavim sladkorjem. Lahko bi dodala poljubno sadje ali pa natrgano čokolado ter oreščke. Uporabila bi lahko tako rastlinsko kot živalsko mleko. Res je polno variant za pripravo.
čas priprave
5 minut
čas kuhe
15 minut
število porcij
1
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 50 g polnozrnatih ovsenih kosmičev
- 2.5 dcl vode
- 0.5 dcl riževega mleka
- nekaj kapljic vanilijevega ekstrakta
- agavin sirup za sladkobo
- 1 skodelica malin
POSTOPEK
V kozico zakuhamo vodo in ovsene kosmiče.
Ko se začnejo kosmiči gostiti, dodamo mleko, ekstrakt in agavin sirup.
V mikrovalovki na najvišji temperaturi za nekaj sekund raztopimo maline.
Ovseno kašo damo na krožnik ali v večjo skodelico in jim dodamo maline.
![](https://natalija.si/wp-content/uploads/2018/12/d04d0c58-783e-4b66-928b-c3f8ceb13651_orig.jpg)
![](https://natalija.si/wp-content/uploads/2018/12/4279e422-7e74-4f13-8d1b-2b82bde911d0_orig.jpg)
![](https://natalija.si/wp-content/uploads/2018/04/img-0953_orig.jpeg)