Tikka masala s piščancem
4. marca, 2018
/
Da imam rada indijsko hrano, ni skrivnost. A v mejah normalne “pekočine”. Zaželela sem si domačo tikka masalo s piščancem in jo tudi pripravila. Malo sem brskala po receptih in ugotovila, da priprava res ni bau bau. Vsi so pripravljeni nekje približno na isti način, večina pa jih pasto oziroma začimbe za masalo dela kar doma. Jaz sem jo raje kupila. Pripravljeni masali sem dodala še kuhan riž in popečene kruhke iz grškega jogurta. Če pripravljamo vegeterijansko verzijo, lahko v masalo dodamo vloženo in odcejeno čičeriko ali popečen tofu.
čas priprave
5 minut
čas kuhe
25 minut
število porcij
4
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1 rdeča čebula
- ščepec čilija v prahu
- 1 čajna žlička peteršilja
- 80-90g tikka masala paste
- 400 g piščančjega mesa
- 500 g paradižnikove pulpe
- 3 dcl kokosovega mleka
- 1 čajna žlička rjavega sladkorja
POSTOPEK
V loncu na nekaj olivnega olja podušimo nasekljano rdečo čebulo, čili in peteršilj.
Ko čebula zastekleni, dodamo tikka masala pasto in premešamo.
Dodamo narezano meso in ga zalijemo s pulpo ter mlekom.
Premešamo in pusti, da na srednji temperaturi nežno vre približno 20 minut.
Po želji lahko dodamo še žličko rjavega sladkorja.