Polnjen sladki krompir
čas priprave
15 minut
čas peke
60 minut
število porcij
3
- 3 srednje veliki sladki krompirji
- 1 manjša konzerva sladke koruze
- 1 manjša konzerva rdečega fižola
- 1 kozarec salse
- 1 žlica sveže iztisnjenega limetinega soka
- ščepec mlete kumine
- sol
- poper
- ščepec čilijevih kosmičev
- nariban sir
Vklopimo pečico na 205 stopinj.
Dobro operemo sladki krompir in ga z malo olivnega olja požulimo med prsti, da ga namastimo.
Na pekač od pečice damo peki papir in krompir ter pečemo približno 50 minut – preverimo z vilico.
Pripravimo si del nadeva – koruzo in fižol odcedimo in operemo.
V ponev damo fižol in koruzo, prelijemo s salso in dodamo limetin sok, kumino, sol, poper ter čilijeve kosmiče. Malo popečemo, ravno toliko da se vse sestavine povežejo.
Ko je krompir pečen, mu na vrhu rahlo odrežemo lupino, da lahko z žlico izdolbemo krompirjevo ‘meso’, ki ga v ločeni posodi pretlačimo z vilico.
Krompirju dodamo salso s koruzo in fižolom, premešamo in radodarno nadevamo krompirjevo lupino.
Na vrhu naribamo sir in damo nazaj v pečico ravno za toliko časa, da se sir raztopi – jaz sem uporabila stopnjo žara 3 in pekla približno 4 minute.
En komentar
Fitoru
Great blog, nice post, good read and informative.