Žafranova rižota
3. junija, 2018
/
Mljask, kako je ta rižota dobra! Premalokrat si jo privoščiva, pa tako enostavna in hitra je za pripravo. Namesto morskih sadežev bi lahko uporabili piščanca ali pa meso kar izpustili. Zraven ponavadi postrežem še domačo solato, manjkati pa ne sme niti kozarček belega vina.
čas priprave
10 minut
čas peke/kuhe
5 minut/25 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 2 pesti Arborio riža
- 0.5 dl belega vina
- 0.5 l jušne osnove
- 1 manjša čebula
- ščepec žafrana
- parmezan
- 100 g morskih sadežov
- sol, poper
POSTOPEK
Odvzamemo 0.5 dcl jušne osnove in ji primešamo žafran.
Prepražimo čebulo in zalijemo z vinom.
Ko vino izpari, dodamo opran riž in žafran.
Premešamo in zalivamo s preostalo jušno osnovo.
Preden je rižota kuhana, popečemo morske sadeže in jih na koncu primešamo k rižoti.
Posujemo s parmezanom.
Prepražimo čebulo in zalijemo z vinom.
Ko vino izpari, dodamo opran riž in žafran.
Premešamo in zalivamo s preostalo jušno osnovo.
Preden je rižota kuhana, popečemo morske sadeže in jih na koncu primešamo k rižoti.
Posujemo s parmezanom.