Lečina bolognese omaka
29. julija, 2018
/
Rada preizkušam nove recepte, sploh pa v svoji novi kuhinji. In že nekaj časa govorim tudi o bolognese omakiiz leče, ker sem si jo zares želela preizkusiti. Odlična! Naslednjič bom zares skuhala rdečo lečo, ki jo tokrat nisem imela, saj se mi zdi, da se lepše vmeša v omako. Omaka je super, kokosovo mleko jo naredi ravno prav kremasto. Naredila sem jo v večji količini, saj sem jo želela imeti za kosilo še naslednji dan.
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave
15 minut
čas kuhe
30 minut
število porcij
3
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 150 g zelene leče
- 1 korenček
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 4 sušeni paradižniki
- 1 žlica paradižnikove paste
- 2 pločevinki paradižnikove pulpe
- 1 čajna žlička posušene bazilike
- 1 čajna žlička posušenega origana
- 1 čajna žlička kokosovega sladkorja
- sol, poper
- četrt skodelice kokosovega mleka
POSTOPEK
Skuhamo lečo po navodilih iz embalaže.
Naribamo korenček in ga skupaj s čebulo, česnom in sušenim paradižnikom prepražimo v ponvi.
Dodamo kuhano (odcejeno in oprano!) lečo ter malo pokuhamo.
Dodamo pasto, pulpo in začimbe.
Kuhamo 15 minut.
Medtem skuhamo testenine.
Preden je omaka kuhana, dodamo kokosovo mleko in dobro premešamo.
Naribamo korenček in ga skupaj s čebulo, česnom in sušenim paradižnikom prepražimo v ponvi.
Dodamo kuhano (odcejeno in oprano!) lečo ter malo pokuhamo.
Dodamo pasto, pulpo in začimbe.
Kuhamo 15 minut.
Medtem skuhamo testenine.
Preden je omaka kuhana, dodamo kokosovo mleko in dobro premešamo.