Hruškov kolač z mandlji
12. avgusta, 2018
/
Sosedje so imeli preveč domačih hrušk, jaz pa sem v zahvalo spekla meni najljubši kolač z mandlji. Vonj po vročem kolaču se je hitro razširil in zadišal po celi hiši. Če ne bi imeli na voljo hrušk, jih lahko brez težav zamenjamo tudi z jabolki. Mandlji z moko so fenomenalni, popečeni lističi pa poskrbijo za malce hrustljavosti. Original recept sem našla na spletnem portalu Okusno.je.
čas priprave
15 minut
čas peke
30 minut
število porcij
10
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 10 manjših hrušk
- 130 g raztopljenega masla
- 110 g sladkorja
- 3 jajca
- 75 g moke
- 75 g mletih mandljev
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 pest mandljevih lističev
- 2 žlici sladkorja za posutje
POSTOPEK
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 180 stopinj.
Pekač obložimo s peki papirjem.
Hruške operemo in narežemo na manjše kose, ki jih pokapamo z nekaj soka iztisnjene limone.
V manjšo posodo zamešamo moko, mandlje in pecilni prašek.
V drugi posodo zamešamo sladkor skupaj z raztopljenim maslom.
Dodajamo eno jajce po eno in na koncu z metlico primešamo še suhe sestavine.
Zmesi primešamo še hruške.
Prelijemo po pekaču, potrosimo z lističi in sladkorjem.
Pečemo približno 25-30 minut.