![](https://natalija.si/wp-content/uploads/2018/12/b3bb6af8-b903-4c6d-ac4e-2cde0034e57d_orig.jpg)
Bolognese testenine
15. septembra, 2018
/
Tokrat pa navadna bolognese omaka z mletim mesom. Meso mi je ostalo od druge jedi in sem ga porabila na najbolj enostaven način. Omaka je tudi pripravljena hitro, lahko pa jo naredimo v večjih količinah, da jo imamo še za naslednji dan ali jo shranimo v zamrzovalnik za naslednjič, ko ne vemo, kaj bi jedli za kosilo.
čas priprave
5 minut
čas kuhe
30 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 250 g mletega mesa
- 1 čebula
- 1 korenček
- 0.5 l paradižnikove omake
- 1 pest sveže bazilike
- 1 čajna žlička posušenega origana
- sol, poper
- 1-3 čajni žlički rjavega sladkorja
- 200 g testenin
POSTOPEK
Prepražimo čebulo.
Dodamo nariban korenček.
Dodamo meso in ga prepražimo ter začinimo.
Prelijemo s paradižnikom in ko zavre, dodamo sladkor. Pusti, da se kuha 20 minut.
Medtem skuhamo testenine.
Dodamo nariban korenček.
Dodamo meso in ga prepražimo ter začinimo.
Prelijemo s paradižnikom in ko zavre, dodamo sladkor. Pusti, da se kuha 20 minut.
Medtem skuhamo testenine.
![](https://natalija.si/wp-content/uploads/2018/12/9f97e52d-1c17-4642-88e2-3b43c0f700cb_orig.jpg)
![](https://natalija.si/wp-content/uploads/2018/12/7d4151b7-5b43-4b2b-8aab-6064c7af7263_orig.jpg)
![](https://natalija.si/wp-content/uploads/2018/12/904fae17-258e-45d6-ad3a-ccd1eeca8f82_orig.jpg)