V moji kuhinji

Kako olupimo granatno jabolko

Kako olupimo granatno jabolko? Vprašanje, ki sem si ga postavljala, brez da bi naredila totalno katastrofo v svoji kuhinji, vključno z eksplozijo soka, ki ga granatno jabolko izpusti. Slednje mi je uspelo, potem pa sem po podrobni raziskavi našla ugodno rešitev.

​Granatno jabolko – hit letošnjega leta! Nisem še slišala toliko o granatnemu jabolko kot v zadnjih mesecih. Kaj pa granatno jabolko sploh je? Mnogi mu pravijo kar zakladnica vitaminov, saj vsebuje vitamin C, B2 in B3 ter rudnine, pa tudi precej sadnih kislin in antioksidante, ki preprečujejo razne bolezni.

Kot zanimivost naj povem, da je to sadež, ki vsebuje veliko semen, skritih v živem rdečem mestu, zaradi katerih naj bi tisti, ki ga uživajo, postani bolj plodni. Mnogo kultur je namreč, ki slavijo ta sadež kot simbol plodnosti. Veljal pa je tudi kot afrodiziak, ki spodbuja potenco.

Plodove granatnega jabolka pa ne uživamo samo kot samostojno jed – jaz ga namreč jem kar pred TV-jem. Boljše to kot kokice ali čips, kajne?  Zelo popularno je sedaj plodove uživati zraven kruhkov in namazih, brez težav ga lahko dodamo raznim sladicam. Če pa soku dodate še med, lahko s to slastno mešanico marinirate piščančka/purana. Zrna lahko dodamo tudi pečenemu lososu.

Pozor! Če si želite sok jabolka, ga ožemite ročno, nikakor ne v električnem ožemalniku, saj vam bo zmlel tudi membrano, ki pa ni užitna.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja