Piščanec z javorjevim sirupom in sladkim krompirjem
10. marca, 2019
/
Tokrat malo drugačen recept s piščancem. Namesto navadnega krompirja uporabimo sladki, ki je meni osebno tudi boljši. Da je piščanec v tej jedi malo bolj poseben, mu dodamo javorjev sirup, ki zraven zelo dobro paše. Poleg jedi lahko postrežemo še s solato.
čas priprave
10 minut
čas peke/kuhe
10 minut/15 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 2 manjša sladka krompirja
- 200 g mini piščančjih filejev
- 2 žlici masla
- 2 žlici javorjevega sirupa
- sol, poper
POSTOPEK
Olupimo, operemo in pripravimo sladki krompir v kosih za kuhanje.
Medtem začinimo piščančje fileje.
V ponvi segrejemo maslo in dodamo piščanca.
Ko je piščanec pečen, ga damo iz ponve in v ponev prilijemo javorjev sirup, ter mešamo nekje 2 minuti (pazimo, da se ne zažge).
Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo v pire.
Na krožnik damo najprej pire, nato fileje in jih prelijemo s karameliziranim javorjevim sirupom.