Teden restavracij v Slonu
3. aprila, 2019
/
Teden restavracij je že v polnem zagonu in jaz sem ga otvorila v restavraciji Slon 1552 na Nazorjevi ulici v centru Ljubljane. Tam sva v okviru te kulinarične akcije že jedla in bila zadovoljna, zato sva tokrat povabila sabo najina soseda, ki se tudi tako kot midva rada predajata kulinaričnim užitkom.
Ker sem noseča, sem že v začetku izbirala meni, ki bi ustrezal tudi meni, saj se moram izogibati surove hrane, kot je sveža pripravljena solata ali kakšen tartar. Hotel Slon je tokrat ponudil tudi veganski meni, ki mi je bil relativno všeč. Če se le da, z Matejem vedno naročiva vsak svoj meni, da lahko potem poskušava meni drug drugega.
Od vsega sem se najbolj veselila sladice; ker je imel veganski meni presno mangovo tortico, sem prosila, če mi lahko zamenjajo s čokoladno poslastico preostalih menijih in mi tudi prijazno ustregli. Zmaga! Sladica mi je bila izredno všeč, saj je bila čokolada pripravljena na več načinov, jagode pa so jo samo še osvežile.
Prijazen natakar, ki je za našo mizo lepo skrbel, dobro pripravljena hrana in prijeten ambient, ki mi je bil v Slonu vedno všeč, so mi dali vedeti, da se sem zagotovo še vrnem.
Pozdrav iz kuhinje
Hobotnica, kaviar, konkase jabolka in topinamburja, jabolčni gel
Počasi pečen file iberskega prašiča, primorski radič, krompir, sušena slanina, cyder omaka
Žličnik melancanovega kaviarja, zelenjavna krema, čičerikin štrukelj, hrustljav wonton
Morska žaba, bisque, sous vide vijolični krompir, krema belušev, hrustljavček, pire kolerabe, sotirana zelenjava
Fazanja prsa, beluši, demi glace omaka s portom, kipnik polnozrnate polente, makadamija, pistacija oreščki, zelenjavna krema, sotirana zelenjava
Rižota črne leče, soja, bučna krema, pečen sejtan, krema zelenjave, sotirana zelenjava
Čokoladni brownie, čokoladni mousse, čokoladni tartuf, jagode