Kulinarična doživetja

Teden restavracij v Slonu

Teden restavracij je že v polnem zagonu in jaz sem ga otvorila v restavraciji Slon 1552 na Nazorjevi ulici v centru Ljubljane. Tam sva v okviru te kulinarične akcije že jedla in bila zadovoljna, zato sva tokrat povabila sabo najina soseda, ki se tudi tako kot midva rada predajata kulinaričnim užitkom. 
 
Ker sem noseča, sem že v začetku izbirala meni, ki bi ustrezal tudi meni, saj se moram izogibati surove hrane, kot je sveža pripravljena solata ali kakšen tartar. Hotel Slon je tokrat ponudil tudi veganski meni, ki mi je bil relativno všeč. Če se le da, z Matejem vedno naročiva vsak svoj meni, da lahko potem poskušava meni drug drugega. 
 
Od vsega sem se najbolj veselila sladice; ker je imel veganski meni presno mangovo tortico, sem prosila, če mi lahko zamenjajo s čokoladno poslastico preostalih menijih in mi tudi prijazno ustregli. Zmaga! Sladica mi je bila izredno všeč, saj je bila čokolada pripravljena na več načinov, jagode pa so jo samo še osvežile. 
 
Prijazen natakar, ki je za našo mizo lepo skrbel, dobro pripravljena hrana in prijeten ambient, ki mi je bil v Slonu vedno všeč, so mi dali vedeti, da se sem zagotovo še vrnem. 

Pozdrav iz kuhinje

Hobotnica, kaviar, konkase jabolka in topinamburja, jabolčni gel

Počasi pečen file iberskega prašiča, primorski radič, krompir, sušena slanina, cyder omaka

Žličnik melancanovega kaviarja, zelenjavna krema, čičerikin štrukelj, hrustljav wonton

Morska žaba, bisque, sous vide vijolični krompir, krema belušev, hrustljavček, pire kolerabe, sotirana zelenjava

Fazanja prsa, beluši, demi glace omaka s portom, kipnik polnozrnate polente, makadamija, pistacija oreščki, zelenjavna krema, sotirana zelenjava

Rižota črne leče, soja, bučna krema, pečen sejtan, krema zelenjave, sotirana zelenjava

Čokoladni brownie, čokoladni mousse, čokoladni tartuf, jagode