Nov teden, nov jedilnik. Smo v 2. tednu uvajanja goste hrane. Prejšnji teden sem Timu ponudila korenček, bučko in v nedeljo zraven korenčka ponudila še krompir – ker korenček že pozna, sem krompir dodala brez težav. Navdušenja nad zeleno bučko ni bilo, tako da jo v prihodnje pripravim v kamuflaži z nečim drugim, haha.
Na začetku pojejo zelo malo. Res je smešno kuhati za tako majhne porcije. Zato sem v Mullerju kupila posodice za otroško hrano, ki so primerne za zamrzovalnik in mikrovalovno pečico. Korenčkovo kašico, ki sem jo pripravila, sem za naslednji dan shranila v hladilnik, za čez dva dni pa v skrinjo. Nato sem jo odtajala v mikrovalovki, dokler ni zavrelo in jo ohladila na primerno temperaturo.
Pri sosedih imajo hokaido buče, tako da se mi je zdelo primerno začeti tudi z njo in jo skuhala popolnoma brez začimb ter preostanek dala v skrinjo. Pripravljeni kašici vedno dodam nekaj kapljic hladno stiskanega olivnega olja.
Ponedeljek | Torek | Sreda | Četrtek | Petek | Sobota | Nedelja | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Kosilo | 1 krompir | 1 krompir | hokaido juha | hokaido juha | riž + korenček + bučka | riž + korenček + bučka | krompir + blitva |