Še vedno smo pri obroku kosilo. Tim ne poje vedno celotne porcije in je mleko še vedno dodatek. Seveda v občutno manjši porciji, a je še vedno prisotno. Upam, da se tole kmalu konča in obrok dejansko nadomesti steklenico. 

Nekje v avgustu, ko je Tim dopolnil štiri mesece, je kar naenkrat določil svoj urnik hranjenja. Prej smo se čez dan hranili dokaj neredno, tudi na dve uri oziroma za vsako, ko je bil malo sitkan. A ker se pri otrocih vedno naučiš nekaj novega, smo se tudi mi – ko je sitkan, je res zaspan in hrane ne potrebuje (glede na to, da ni takrat nič spil, potem res ne). In se je hranil ob 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 in nekje med 20.30 ter 21.00. Nočna steklenička je bila odvisna od noči, a ponavadi nekje med 4.30 in 6.00 uro zjutraj. 

Tale ritem je bil zame odličen – če mu uspe, bomo s temi urami nadaljevali v prihodnje in si sam narekoval obroke goste hrane. Tako ima Tim kosilo nekje okoli 12. ure. Ker bo ta čas jedel tudi v vrtcu, je to res super.

Naj povem, da Tim obožuje sladki krompir in polento. Ter karkoli v povezavi z njima. Če pa je to skupaj, pa še boljše. Sladki krompir in polento je zmazal kot bi rekel keks!

PonedeljekTorekSredaČetrtekPetekSobotaNedelja
Kosilokrompir + zelena bučkasladki krompir, pečen v pečiciFrutek kašica (sladki krompir)dušeno zelje + krompirdušeno zelje + krompirsladki krompir, pečen v pečici + polentakorenček + bučka + riž