V 6. tednu uvajanja pa kar tri novosti — uvedba mesa, sadja in novega obroka, večerje. Ker je Timu zelo všeč riž, sem mu piščanca pripravila skupaj z rižem, korenčkom in grahom. Zelo mu je bilo všeč, kar mi je dalo pogum za naprej. 

Ker smo poskusili že veliko zelenjave, se mi je zdelo prav, da pričnem tudi s sadjem. Nekateri prej, drugi kasneje. Zakaj pa jaz ravno ta čas? Ker sem želela, da se spozna z različno zelenjavo, z različnimi okusi in teksturami in mu šele po tem ponudim sadje, za katerega sem bila mnenja, da mu bo všeč, mogoče celo bolj kot zelenjava. Vsak se tu odloča po svoje. Nakupila sem nekaj Milupinih kaš za 4. mesece plus in jih kombinirala s sadjem. Uspeh zagotovljen! 

Kljub temu, da nismo še v celoti nadomestili mleka s kosilom, sem se odločila za nov obrok. Tim se vse bolj navdušuje nad hrano, tudi kadar vidi naju, tako da je bil ta 6. teden odločilni. Kot tudi pri kosilu — če nam kdaj ni uspelo pripraviti večerje, sem ponudila mleko. 

VIRI:
Prosena kaša z jabolkom (Gurmanček Gal)

PonedeljekTorekSredaČetrtekPetekSobotaNedelja
Kosilobrokoli + cvetača + polentariž (dodaš spasirani zelenjavi) + piščanec + korenček + grahriž (dodaš spasirani zelenjavi) + piščanec + korenček + grahhokaido juhabrokoli + korenček + krompirjuha: teletina brez kosti + korenček + cvetača + koleraba + čebula (odstraniš pred pasiranjem)juha: teletina brez kosti + korenček + cvetača + koleraba + čebula (odstraniš pred pasiranjem)
VečerjaMilupa riževa kašica1 žlica prosene kaše + 1 manjše jabolko+ cimet + 250 ml vodeMilupa zdrobMilupa žitna kaša z bananoMilupa zdrob + breskev iz kompotamlekoMilupa riževa kašica + banana + cimet