Za nami je uspešen teden s štirimi obroki goste hrane. Kot sem govorila že prej, trenutno pri nas ne pride v poštev dopoldanska malica zaradi Timovega urnika hranjenja. Začnemo torej ob 9.00 z zajtrkom in potem na vsake tri ure drug obrok. Zaključimo zvečer med 20.30 in 21.00 s stekleničko mleka in tako je tudi ponoči oziroma proti jutru. Trenutno mu (nam) to odgovarja, mogoče se še kaj spremeni.

Zajtrk mu je super, za proseno kašo s suhimi slivami je kar kričal, ker sem bila prepočasna. Noro všeč pa mu je bila tudi kvinoja s hruško, tako da tole zagotovo ponovim.

Kot je videno, smo že nekaj dni nazaj začeli z uvajanjem glutena, ki nam (trenutno) ne predstavlja nobenih težav. Sem pa prvič poskusila s kuhano rdečo peso in je ne prvi niti drugi dan ni želel poskusiti, tako da smo tema obrokoma morali dodati stekleničko. Zaenkrat ga ne mislim siliti z njo (niti nama ni všeč, haha), tako da z njo poskusim še kdaj kasneje v kombinaciji s čim drugim.

VIRI
Kvinoja s sladko cimetovo hruško (Gurmanček Gal)

PonedeljekTorekSredaČetrtekPetekSobotaNedelja
ZajtrkMilupa jutranja mlečna kaša blago sadjeovsena kaša z riževim mlekom + banana + cimetprosena kaša s suhimi slivamikvinoja + hruškakozji jogurt + 2 žlici pirinih kosmičevMilupa žitna kaša z bananoovsena kaša z riževim mlekom + banana + cimet
Kosilojuha (cvetača + brokoli + korenček + rumeno korenje + koleraba) + baby prepečenecriž + rdeča pesa ajdova kaša + rumen korenček + korenček + rdeča pesa piščanec + sladki krompirteletina, dušena na vodi s porom in sladko papriko + pire krompirja in kolerabemlekozajčja obara (dušen por + zajček + koleraba + rumeno korenje + korenček + krompir + 1/2 česna + timijan + majaron)
Popoldanska malica1/2 avokada + 1 bananapasirana skuta + Frutek jabolko z banano1 kaki + 1 bananajabolčna čežana + Plasmon piškoti 1 banana + 1 naribano jabolko + 1,5 zdrobljenega piškota PlasmonFrutek sadna kašica z žitikompot (5 suhih sliv + 1 jabolko + 1 hruška)
VečerjaMilupa žitna kaša z bananoMilupa riževa kašica + Frutek jabolko z bananoMilupa mlečna kaša masleni piškotiMilupa jutranja mlečna kaša blago sadjeMilupa zdrob + cimetmleko200 ml vode + 3 žlice pirinega zdroba + 2 merici AM