Sirni kupčki
Malo drugačna večerja oz. malo drugačen prigrizek. Tokrat nisva načrtovala ali pričakovala obiskov, a sem jih vseeno naredila za naju. Super so! Pinjenec resnično obožujem in ga probam uporabiti čimveč. Ne vem zakaj, a vse jedi, pri katerih ga uporabim, so mi odlične. Iz celotne mase pride okoli 15-20 kupčkov, odvisno, kako velike delamo. A če delamo manjše, moramo temu primerno prilagoditi tudi čas peke, saj se nam bodo sicer zažgali. Tega pa resnično ne želimo. Ob pisanju tega recepta sem razmišljala, da bi mogoče naslednjič pri pripravi mase uporabila še na koščke narezano slanino. Prepričana sem, da bi iz pečice še bolj noro zadišalo.
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave
10 minut
čas peke
12 - 15 minut
število porcij
5
- 2 skodelici moke
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- pol čajne žličke sode bikarbone
- 1 čajna žlička sladkorja
- sol in poper
- 15 g masla, narezanega na koščke
- 120 g sira
- 1 1/3 skodelice pinjenca
- drobnjak
Vklopimo pečico in nastavimo na 210 stopinj.
V robotu zamešamo presejeno moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, poper in sladkor.
Dodamo maslo (lahko ga primešamo tudi z rokami).
Dodamo nariban sir, ki se v pečici dobro topi in pinjenec ter drobnjak (svež ali suh).
Iz testa naredimo kupčke, velike za oreh in pol (pomagamo si z dvema žlicama ali sladoledno žlico) ter polagamo na pekač s peki papirjem.
Pečemo 12-15 minut.