Uvajanje goste hrane pri dojenčku – 18. teden. Tedni letijo, neverjetno hitro. V tem, 18. tednu uvajanja goste hrane sem poskusila kombinirati čimveč različnih prilog zraven mesa. Ja, v večini jemo piščanca. V naslednjem tednu bomo zopet poskusili kakšno ribico. Smo pa v tem tednu kar nekaj istih obrokov jedli vsi skupaj. Če gremo na kakšen izlet ali pa se na hitro odločimo za kakšno kavo v centru, potem doma pogrejem bio kašice oziroma Frutke, ter jih v termo lončku vzamem sabo. Če smo doma, tega ne prakticiram in z veseljem kuham svežo hrano.

PonedeljekTorekSredaČetrtekPetekSobotaNedelja
ZajtrkMilupa zdrob MiluvitMilupa mlečna kaša polnozrnata žita in sadjeumešana jajčka + avokadoAM mlekopolenta (150 ml vode + 2 žlici polente) + 1/2 bananeovsena kaša z bananoMilupa 7-žitna kaša z AM
Kosilojuha iz muškatne buče in peteršiljem ter baby preprečenecFrutek (zelenjavni riž s perutnino) goveja juha s korenčkompiščanec s krompirjevim pirejem in cvetačo ter brokolijemkuskus s piščancem in zelenjavoFrutek (brokoli s krompirjem) Frutek (zelenjava z maslom)
Popoldanska malicajogurt z jabolkom in ovsenimi kosmičijogurt z višnjami in češnjami + banananaribano jabolko + bananajogurt z jabolkom in Plasmon piškotisadni kompot (korenček + jabolko) + bananaFrutek (banana z jabolko in žiti)Frutek (sadni kosmiči z žiti)
VečerjaMilupa mlečna kaša polnozrnata žita in sadjeMilupa mlečna kaša žito bananazdrob s cimetommlečni riž (200 ml vode + 2 žlici riža + 2 merici AM) Milupa mlečna kaša polnozrnata žita in / (prespal)Milupa mlečna kaša žito banana