Polenta s poširanim jajcem
6. maja, 2018
/
Tole slastno kosilo nas je pripravljalo več, saj je vsak opravil svoje delo. Priznam, da se v poširanje jajčka nisem vtikala, saj to res ni tako enostavno, kot se mogoče vidi. Preizkusili smo eno izmed Hoferjevih pripravljenih jedi – polento z jurčki – in lahko rečem, da je res odlična. Kombinacija vseh sestavin je morda za koga nenavadna, a z zagotovostjo lahko trdim, da boljše skoraj ne bi morali biti.
čas priprave
10 minut
čas kuhe
15 minut
število porcij
4
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 250 g polente z jurčki
- 4 jajca
- 4 sušeni paradižniki v olju
- 4 žlice pesta
- 4 žlice kaper
- 4 olive
- sol in poper
POSTOPEK
Pripravimo polento z jurčki po navodilih iz embalaže.
Velik lonec napolnimo z nekaj vode, ji dodamo nekaj kisa in zavremo.
Jajce previdno razbijemo v manjšo posodico tako, da se rumenjak ne razlije.
Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj in s kuhalnico naredimo vrtinec.
Jajce nežno položimo v vodo – tam, kjer smo naredili vrtinec.
Tako ga kuhamo nekje 3-4 minute, da beljak zakrkne.
Kuhano polento postrežemo v krožnik, dodamo poširan jajček, pesto, kapre, olive in sušene paradižnike.
Začinimo s soljo in poprom.
Velik lonec napolnimo z nekaj vode, ji dodamo nekaj kisa in zavremo.
Jajce previdno razbijemo v manjšo posodico tako, da se rumenjak ne razlije.
Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj in s kuhalnico naredimo vrtinec.
Jajce nežno položimo v vodo – tam, kjer smo naredili vrtinec.
Tako ga kuhamo nekje 3-4 minute, da beljak zakrkne.
Kuhano polento postrežemo v krožnik, dodamo poširan jajček, pesto, kapre, olive in sušene paradižnike.
Začinimo s soljo in poprom.