Mariniran piščanec s kvinojo in mangovo salso
20. maja, 2018
/
Ne glede na to, da v salsi manjkata rdeča paprika in avokado, ki ju žal nisem imela na voljo, je bilo kosilo neverjetno okusno. Kvinoja je moj novi nadomestek riža, ki jo lahko vključimo kamorkoli kot prilogo ali glavno sestavino. Marinada da piščancu super okus, sočen mango pa celotni jedi daje pikico na i. Hitro pripravljeno, preprosto in zares okusno kosilo.
čas priprave
20 minut
čas kuhe
10 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 200 g piščančjih prs
- kvinoja za dve osebi
- 1 mango
- 1 manjša rdeča čebula
- mleta rdeča paprika
- sol in poper
MARINADA ZA MESO
- 60 ml + 1 žlica sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- 40 ml + 1 čajna žlička olivnega olja
- 30 ml + 2 žlici sveže iztisnjenega limetinega soka
- 1/2 čajne žličke limetine lupinice
- 1 čajna žlička medu
- ščepec mlete kumine
- 1 žlica sojine omake
- 1/2 stroka česna
- nekaj vejic svežega peteršilja
POSTOPEK
Pripravimo si vse sestavine za marinado mesa.
Narežemo meso in ga damo v marinado.
Medtem skuhamo kvinojo.
Segrejemo ponev in popečemo piščanca.
Za mangovo salso narežemo mango na manjše koščke, prav tako rdečo čebulo in temu dodamo še žlico pomarančnega soka, čajno žličko olja, 2 žlici limetinega soka, nekaj limetine lupinice in malo čilija v prahu.
Ko sta kvinoja in piščanec pripravljena, ju postrežemo s salso.
Narežemo meso in ga damo v marinado.
Medtem skuhamo kvinojo.
Segrejemo ponev in popečemo piščanca.
Za mangovo salso narežemo mango na manjše koščke, prav tako rdečo čebulo in temu dodamo še žlico pomarančnega soka, čajno žličko olja, 2 žlici limetinega soka, nekaj limetine lupinice in malo čilija v prahu.
Ko sta kvinoja in piščanec pripravljena, ju postrežemo s salso.