Ferrero torta
17. junija, 2018
/
Ta torta je tako dobra, da jo sedaj delam ob vsaki priložnosti. Kljub veliko sestavinam, je priprava zares enostavna, hkrati pa jih lahko prirejamo po svoje. Recept sem že pred leti našla na portalu Kulinarika, a ga malenkost priredim, saj se mi zdi preveč napolitank in lešnikov. Mislim, da to preveč izsuši torto. Točno ta receptura mi ustreza, tako da jo priporočam tudi ostalim. Ker grema vsebuje Hulala smetano, ki je že sama po sebi dovolj sladka, močno zmanjšam količino sladkorja v biskvitu. Torto bi lahko pripravili tudi s piškotno podlago. Priporočam v poletnem času.
čas priprave
60 minut
čas peke
30 minut
število porcij
12
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
BISKVIT
- 5 jajc
- 100 g čokolade
- 70 g masla
- 50 g sladkorja
- 70 g moke
- 1 pecilni prašek
- 30 g drobtin
- 3 žlice mletih lešnikov
KREMA
- 50 g mascarponeja
- 0.5 litra Hulala smetane
- 40 g Nutelle
- 50 g mletih lešnikov
- 50 g nasekljanih Manner napolitank
PRELIV
- 200 g čokolade
- 2 žlici kokosovega olja
- 1 dcl mleka
POSTOPEK
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 200 stopinj.
Čokolado in maslo raztopimo nad vodno kopeljo in malenkost ohladimo.
Ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v čvrst sneg.
Rumenjake skupaj s sladkorjem, moko, pecilnim praškom, drobtinami, mletimi lešniki in raztopljeno čokolado dobro zmiksamo.
Z metlico narahlo primešamo sneg.
Vlijemo v pekač (premera 22 cm) in pečemo 30 minut.
Medtem si pripravimo kremo iz mascarponeja, smetane in Nutelle.
Ko je biskvit pečen in rahlo ohlajen, ga prerežemo tako, da dobimo tri enake kroge.
Raztopimo preostalo čokolado s kokosovim oljem.
Prvi biskvit navlažimo z mlekom, premažemo z nekaj kreme, prelijemo s stopljeno čokolado ter posujemo z lešniki in napolitankami.
Isto naredimo za vsak biskvit, ki ga zlagamo navrh.
Na koncu okrasimo s preostalo kremo in čokolado ter okrasimo s Ferrero kroglicami.
Čokolado in maslo raztopimo nad vodno kopeljo in malenkost ohladimo.
Ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v čvrst sneg.
Rumenjake skupaj s sladkorjem, moko, pecilnim praškom, drobtinami, mletimi lešniki in raztopljeno čokolado dobro zmiksamo.
Z metlico narahlo primešamo sneg.
Vlijemo v pekač (premera 22 cm) in pečemo 30 minut.
Medtem si pripravimo kremo iz mascarponeja, smetane in Nutelle.
Ko je biskvit pečen in rahlo ohlajen, ga prerežemo tako, da dobimo tri enake kroge.
Raztopimo preostalo čokolado s kokosovim oljem.
Prvi biskvit navlažimo z mlekom, premažemo z nekaj kreme, prelijemo s stopljeno čokolado ter posujemo z lešniki in napolitankami.
Isto naredimo za vsak biskvit, ki ga zlagamo navrh.
Na koncu okrasimo s preostalo kremo in čokolado ter okrasimo s Ferrero kroglicami.