Bolognese testenine
15. septembra, 2018
/
Tokrat pa navadna bolognese omaka z mletim mesom. Meso mi je ostalo od druge jedi in sem ga porabila na najbolj enostaven način. Omaka je tudi pripravljena hitro, lahko pa jo naredimo v večjih količinah, da jo imamo še za naslednji dan ali jo shranimo v zamrzovalnik za naslednjič, ko ne vemo, kaj bi jedli za kosilo.
čas priprave
5 minut
čas kuhe
30 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 250 g mletega mesa
- 1 čebula
- 1 korenček
- 0.5 l paradižnikove omake
- 1 pest sveže bazilike
- 1 čajna žlička posušenega origana
- sol, poper
- 1-3 čajni žlički rjavega sladkorja
- 200 g testenin
POSTOPEK
Prepražimo čebulo.
Dodamo nariban korenček.
Dodamo meso in ga prepražimo ter začinimo.
Prelijemo s paradižnikom in ko zavre, dodamo sladkor. Pusti, da se kuha 20 minut.
Medtem skuhamo testenine.
Dodamo nariban korenček.
Dodamo meso in ga prepražimo ter začinimo.
Prelijemo s paradižnikom in ko zavre, dodamo sladkor. Pusti, da se kuha 20 minut.
Medtem skuhamo testenine.