Namaz iz belega fižola in parmezana
8. februarja, 2017
/
Recept sem čisto slučajno našla na tuji spletni strani. Ker imam namaze zelo rada in ker recept ne bi mogel biti bolj preprost, sem se ga takoj odločila poskusiti. Ker imam naštete sestavine vedno doma, je šlo vse skupaj še hitreje. Namesto belega fižola bi lahko uporabili tudi čičeriko, ki jo tudi obožujem in jo večkrat uporabim v solati. Namaz lahko uporabimo na popečenih toastih, sveže pečenemu kruhku ali pa na česnovi bageti. Karkoli od tega bo super. Lahko pa v namaz namakate tudi svežo narezano zelenjavo, npr. korenček, kumaro ali papriko. Namaz je odlična in hitra rešitev, če vas kdo obišče ali pa le želite razvajati svoje brbončice.
čas priprave
5 minut
čas peke/kuhe
/
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 200 g belega fižola
- 1 strok česna
- 2 žlici olivnega olja
- 30 g naribanega parmezana
- 1 žlica limoninega soka
POSTOPEK
Vse sestavine damo v multipraktik in zmešamo do gladke mase (če je presuho, dodamo še nekaj kapljic olivnega olja).