 
	Ovsena kaša z malinami
							11. februarja, 2018
						
			/
			
			
		
		
	Odličen in trenutno precej ‘modern’ zajtrk.  Ovsene kosmiče sem oboževala v pudingu s chia ali v granoli, kot kašo pa jih nisem še nikoli jedla. Pa sem si pobrskala recepte in videla, da jih vsak pripravlja po svoje, z različnimi sestavinami in se odločila, da tudi sama nekaj spacam skupaj. In mi je uspelo. Uporabila bi lahko med ali jih skuhala z rjavim sladkorjem. Lahko bi dodala poljubno sadje ali pa natrgano čokolado ter oreščke. Uporabila bi lahko tako rastlinsko kot živalsko mleko. Res je polno variant za pripravo.
 Ovsene kosmiče sem oboževala v pudingu s chia ali v granoli, kot kašo pa jih nisem še nikoli jedla. Pa sem si pobrskala recepte in videla, da jih vsak pripravlja po svoje, z različnimi sestavinami in se odločila, da tudi sama nekaj spacam skupaj. In mi je uspelo. Uporabila bi lahko med ali jih skuhala z rjavim sladkorjem. Lahko bi dodala poljubno sadje ali pa natrgano čokolado ter oreščke. Uporabila bi lahko tako rastlinsko kot živalsko mleko. Res je polno variant za pripravo.
								čas priprave
5 minut
čas kuhe
15 minut
število porcij
1
SESTAVINE
									POSTOPEK
							SESTAVINE
					- 50 g polnozrnatih ovsenih kosmičev
- 2.5 dcl vode
- 0.5 dcl riževega mleka
- nekaj kapljic vanilijevega ekstrakta
- agavin sirup za sladkobo
- 1 skodelica malin
POSTOPEK
					V kozico zakuhamo vodo in ovsene kosmiče.
Ko se začnejo kosmiči gostiti, dodamo mleko, ekstrakt in agavin sirup.
V mikrovalovki na najvišji temperaturi za nekaj sekund raztopimo maline.
Ovseno kašo damo na krožnik ali v večjo skodelico in jim dodamo maline.
 
															 
	
	