Instant rezanci s kitajskim zeljem in gobami
8. aprila, 2018
/
Vedno, ko sem v dvomih, kaj pripraviti za kosilo, dobim navdih za pripravo kosila z azijskim pridihom. Pa še vedno je hitro pripravljeno. Oba obožujeva azijsko hrano, zato imava doma na voljo kar nekaj sestavin, ki vedno pridejo prav. Ker sva imela na zalogi kitajsko zelje in nama je od kosila prejšnjega dne ostalo nekaj gob, sem pobrskala, kaj lahko pripravim iz tega. Recept na blogu Katie at the Kitchen door naju je navdušil. Kljub temu, da nekaj sestavin pa vseeno nisva imela, sem malo eksperimentirala in pripravila zares odlično kosilo. Rezancem bi lahko dodala tudi piščanca in še kakšno drugo zelenjavo. Narezan korenček, ki bi še malo hrustal, bi bil zagotovo dobra ideja.
čas priprave
15 minut
čas kuhe
15 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 4 žlice temne sojine omake
- 2 žlici arašidovega masla
- 2 žlici medu
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 žlica belega balzamičnega kisa
- 1 čajna žlička shiracha omake
- ščepec čilijevih semen
- 1 žlica lanenega olja
- 1/2 skodelice jušne osnove
- 2 čajni žlički koruznega škroba
- 100 g gob
- polovica glave kitajskega zelja
- 1 zelena paprika
- 2 stroka česna
- 150 g instant rezancev
POSTOPEK
Najprej si pripravimo omako – skupaj zmešamo sojino omako, arašidovo maslo, med, rjavi sladkor, kis, shiracha omako, čilijeva semena in laneno olje.
Pripravimo si jušno osnovo in ji primešamo koruzni škrob.
Narežemo zelenjavo.
V voku segrejemo olje in na hitro popečemo gobe in papriko.
Odstranimo iz voka in na hitro popečemo zelje, ki smo mu dodali še dva stroka česna.
Medtem na hitro v dveh minutah skuhamo rezance (navodila za pripravo so na embalaži).
Zelju dodamo omako, primešamo še rezance, nato pa dodamo še jušno osnovo in pripravljene gobe.
Primešamo in postrežemo.