
Pirino polnozrnat kruhek s sezamom brez vzhajanja
2. januarja, 2017
/
Poznate Rudolfa, ne? Iz 24Kitchen. Njegov jezik mi ni najbolj pri srcu, mi je pa všeč njegova kuha.
In za rojstni dan sem prejela njegovo kuharsko knjigo, ki sem si jo tudi želela. Najbolj mi je všeč njegov preprost recept za žemljice, a sem se odločila kar za kruhek, dodala pa sezam in namesto creme fraiche uporabila kislo smetano, ker sem jo ravno morala porabiti. Kruhek sem pekla v pečici z dodatkom pare. Všeč mi je predvsem zato, ker ga ni potrebno vzhajati in porabljati čas še s tem procesom.
Če boste delali iz te mase žemljice, jih boste dobili 10.
čas priprave
5 minut
čas peke
25 minut
število porcij
4
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 450 g pirino polnozrnate moke
- sol po okusu
- 1.5 dl mlačne vode
- 150 g kisle smetane
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 4 žlice sezamovih semen
POSTOPEK
Segrejemo pečico na 200 stopinj.
V robotu zamešamo suhe sestavine, jim dodamo kislo smetano in mlačno vodo ter zamesimo v gladko testo.
Testo postavimo na peki papir in potisnemo v pečico za 20 minut.


