Tortelini z dimljenim lososom, suhimi paradižniki in mlado špinačo
7. februarja, 2017
/
Obožujem testenine! Na takšen ali drugačen način, takšnih in drugačnih oblik, barv, velikosti. Italijansko kuhinjo zares obožujem. In ker je priprava jedi s testeninami tako preprosta, predvsem pa hitra, me velikokrat reši pred zagato, kaj pripraviti, ko se mi mudi. Tokrat sem pripravila rikotine in špinačne tortelini RANA, ki so trenutno najini najljubši, kar jih v trgovini lahko kupim. Potem pa sem v omako dodajala sestavine, ki sem jih imela v hladilniku in ki so imele smisel, da bo na koncu jed okusna.
čas priprave
5 minut
čas kuhe
15 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 1 paket rikotinih in špinačnih tortelinov RANA
- 250 ml smetane za kuhanje
- 1 pest mlade špinače
- 2 suha paradižnika
- 150 g dimljenega lososa
- mleta paprika
- suhi koper
- sol in poper po okusu
- 1 žlica naribanega parmezana
POSTOPEK
Čajno žličko olja iz suhih paradižnikov damo v ponev, dodamo dimljen loso in ga malo popečemo.
Dodamo smetano za kuhanje, premešamo in rahlo pokuhamo.
V tem času zavremo vodo za torteline in jo solimo.
V omako damo narezane suhe paradižnike, narezano mlado špinačo, začimbe in nariban parmezan.
Torteline kuhamo 1 minuto (kuhani so, ko priplavajo na površje). Nato jih odcedimo in dodamo k omaki.