Slan krompirček s sladko papriko
9. februarja, 2017
/
Odlična priloga ali pa samostojen prigrizek. Pečen brez maščobe na peki papirju. Odličen! Midva si ga privoščiva k mesni glavni jedi, naj bo to mešano meso na žaru, ražnjiči v marinadi, … Neglede na to, da imam krompir rada, ga ne uživam v velikih količinah ali prav pogosto. Ta slan krompirček je odličen za vse, ki se izogibate vnosu maščob, saj ni pečen v/na maščobi, za to poskrbi peki papir in pa počasna peka na malo nižji temperaturi. Skorjica pri tem krompirčku je hrustljava, sredica pa je mehka. Mnjami!
čas priprave
5 minut
čas peke
50 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 3 veliki krompirji
- sol
- sladka rdeča paprika
POSTOPEK
Vklopimo pečico na 160 stopinj (program na pečici: Krompir, polovičke, 160 stopinj,50 minut).
Olupimo, operemo in narežemo krompir.
Na pekač položimo peki papir, nanj stresemo krompir in ga spečemo.
Ko je krompir pečen, ga posujemo s soljo in sladko rdečo papriko.