Čokoladni mafini iz pinjenca
Še en recept, ki me je prepričal na Pinterestu med brskanjem po sladkem receptu, kjer lahko uporabim pinjenec. Mafini so resnično mehki, a bi bili veliko boljši, če bi jim dodala pravi kakav v prahu. Tako bi spremenili barvo in okus. Da ne bo pomote, mafini so bili odlični, a v peki je res boljše uporabiti pravi kakav, ki da sladičkam popolnoma drug okus. Žal tega kakava nisem imela na voljo tisti moment, a želja po mafinih je bila prevelika, da bi počakali. Super so za ob kavici ali čaju. Naslednji dan sem jih za nekaj sekund dala v mikrovalovko in bili so kot sveže pečeni. Naravnost fantastični!
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave
15 minut
čas peke
18 minut
število porcij
6
- 2 jajca
- 1/2 skodelice sladkorja
- 1 skodelica pinjenca
- 1/3 skodelice olivnega olja
- čajna žlička vanilijeve arome
- 2 skodelici moke
- 1/2 skodelice kakava (mlečnega) v prahu
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- ščepec soli
- 1 skodelica čokoladnih kapljic
Vklopimo pečico na 180 stopinj.
Vzamemo posodo in jajca ter sladkor dobro zmiksamo.
Dodamo pinjenec, olivno olje in vanilijevo aromo.
V manjši posodi presejemo moko, kakav v prahu, pecilni prašek in ščepec soli.
Suhe sestavine narahlo premešamo k mokrim sestavinam.
Z lopatko primešamo še čokoladne kapljice.
Z maso napolnimo pekač za mafine in pečemo 18 minut.