Obara iz piščanca, sladkega krompirja in kokosa
Mljask! Meni ena boljših jedi na žlico, ki sem jih pripravila. Omaka paradižnikove omake in kokosovega mleka je dišala že med samo kuho in komaj sem čakala, da poskusim končni izdelek. Zanimivi in zelo sveži okusi ter neverjetno prijeten vonj v kuhinji. Kot velik ljubitelj sladkega krompirja, je bil tale recept iz bloga Chew Out Loud zame idealen. Za prilogo lahko uporabimo riž ali pa obaro uživamo brez priloge. *Obara je kuhana, ko je krompir mehak, a ne razkuhan, omaka pa se je začela rahlo gostiti.
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave
5 minut
čas kuhe
25 minut
število porcij
2
- 1 čajna žlička sladke rdeče paprike
- 1 čajna žlička kumine
- 1 čajna žlička peteršilja
- 1 čajna žlička ingverja
- 1 čajna žlička kurkume
- sol, poper
- kokosovo olje
- 1 čebula
- 2.5 dl paradižnikove omake
- 1 paradižnik, narezan na majhne koščke
- 1.5 dl kokosovega mleka
- 2 skodelici jušne osnove
- 1 srednje velik sladki krompir in pol
- 250 g piščančjih prs
Narežemo čebulo in jo prepražimo na kokosovem olju.
Dodamo vse začimbe in mešamo cca 1 minuto.
Dodamo paradižnikovo omako, narezan paradižnik in kokosovo mleko. Kuhamo 3 minute.
Dodamo jušno osnovo in solimo. Narahlo vremo 10 minut.
Dodamo narezan sladki krompir in kuhamo približno 20 minut.
Medtem na ponvi popečemo meso, ki smo ga narezali na manjše koščke. Ko je pečeno, ga dodamo v obaro.