Chili con carne
3. maja, 2017
/
Še ena meni ljuba jed na žlico. Pri doma pripravljenem chili con carne mi je všeč to, da lahko sama zase reguliram pekočino jedi, saj nisem privrženec pikantnih jedi, tako da naredim “ravno prav”. Pomembno pri tej jedi je to, da vsebuje čili, goveje meso, paradižnik ter fižol. Všeč mi je pisanost jedi, zato rada dodam še papriko ter sladko koruzo, ki chili zares popestri.
čas priprave
15 minut
čas kuhe
25 minut
število porcij
4
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- čebula
- strok česna
- zelene paprike
- paradižnik
- manjša pločevinka rdečega fižola
- manjša pločevinka sladke koruze
- 500 g mletega govejega mesa
- 2 čajni žlički paradižnikove mezge
- 0.5 l paradižnikove omake
- sol, poper
- čili v prahu, rdeča paprika v prahu
- 1 čajna žlička sladkorja
- 1 čajna žlička sriracha omake
POSTOPEK
Pripravimo si zelenjavo – čebulo in česen na drobno nasekljamo, papriko in paradižnik narežemo na manjše koščke, fižol in koruzo operemo ter dobro odcedimo.
Na maščobi prepražimo čebulo. Ko zastekleni, dodamo česen in dobro premešamo.
Dodamo mleto meso in ga pečemo približno 5 minut, da se razdrobi.
Dodamo paradižnikovo mezgo in primešamo zelenjavo.
Dodamo paradižnikovo omako.
Premešamo in dodamo začimbe ter žličko sladkorja, ki bo paradižnikovo omako oblažila.
Pustimo, da vre približno 15 minut.