Domača granola
12. novembra, 2017
/
Če nimam časa za pripravo zajtrka, si vedno pripravim grški jogurt z granolo. In ja, dotlej sem jo vedno kupovala. Sedaj pa jo bom delala sama, saj jo lahko kombiniram na tisočinen način. Agavin sirup jo naredi malo bolj sladko, a jo po drugi strani črna čokolada dosti zagreni. Kar je meni precej všeč. Pri domači granoli se lahko poigramo s sestavinami, kolikor želimo. Dodamo lahko chia semena, suho sadje, različno čokolado, karkoli od oreščkov, … Za naslednjič že imam pripravljene bio pirine napihnjence, ki jih bom dodala. Naj namignem, da je lahko domača granola v luškanem steklenem kozarcu odlično božično darilo.
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave
10 minut
čas peke
15 minut
število porcij
6
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 2 skodelici ovsenih kosmičev
- 1/2 skodelice celih mandljev
- 1/2 skodelice celih lešnikov
- 1/3 skodelice lanenih semen
- 2 tablici črne čokolade
- 2 žlici kokosovega olja
- 2 žlici agavinega sirupa
- ščepec cimeta
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
POSTOPEK
Vklopimo pečico na 150 stopinj.
V sekljalniku na hitro zmeljemo mandlje in lešnike in jih primešamo ovsenim kosmičem.
Dodamo še lanena semena in na majhne koščke narezano čokolado.
V kozici raztopimo kokosovo olje, dodamo sirup, cimet in vanilijev ekstrakt.
Prelijemo čez kosmiče, da se sestavine malekost zlepijo skupaj.
Porazdelimo po pekaču, ki smo ga pripravili s peki papirjem.
Pečemo približno 15 minut oz., da granole ne zažgemo – vmes enkrat premešamo.
V sekljalniku na hitro zmeljemo mandlje in lešnike in jih primešamo ovsenim kosmičem.
Dodamo še lanena semena in na majhne koščke narezano čokolado.
V kozici raztopimo kokosovo olje, dodamo sirup, cimet in vanilijev ekstrakt.
Prelijemo čez kosmiče, da se sestavine malekost zlepijo skupaj.
Porazdelimo po pekaču, ki smo ga pripravili s peki papirjem.
Pečemo približno 15 minut oz., da granole ne zažgemo – vmes enkrat premešamo.