Borovničev cheesecake
Ko moraš pod nujno porabiti rikoto pred rokom, potem se domisliš te super sladice in povabiš še sosede. Recept sem našla na blogu Once upon a Chef, ampak ga nisem delala točno po navodilih, saj sem se odločila, da namesto testa naredim piškotno podlago, v nadevu pa sem količino sladkorja tudi zmanjšala, saj se mi je zdelo, da bo marmelada čisto dovolj sladka. Cheesecake je ratal odličen, bom pa drugič uporabila manjši pekač, saj bo nadev zaradi tega višji, kar mi je pri tej sladici zelo všeč. Seveda pa lahko cheesecake poljubno okrasimo in uporabimo drugo jagodičevje.
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave
20 minut
čas peke
50 minut
število porcij
8
- 180 g Grancereale piškotov
- 10 g masla
NADEV
- 0.5 kg rikote
- 3 jajca
- četrt skodelice sladkorja
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
- 1 žlica ruma
- 1 žlica koruznega škroba
- ščepec soli
Vklopimo pečico na 160 stopinj.
Zdrobimo piškote in jim dodamo raztopljeno maslo. Razporedimo jih po namaščenem pekaču.
V kuhinjski robot si pripravimo rikoto in sladkor ter dobro zmiksamo.
V maso dodajamo jajce po jajce.
Dodamo še ostale sestavine – vanilijev ekstrakt, rum, koruzni škrob in sol.
Prelijemo čez piškote in pečemo 50 minut.
Raztopimo marmelado in jo premažemo po mlačnem nadevu.
Okrasimo z borovnicami.