
Sirove grizike
31. decembra, 2017
/
Grizike sem prvič poskusila na Akademiji Jezeršek, potem pa sem videla, da je internet poln tega.
Recept je zares enostaven, nad grizikami pa so navdušeni vsi. Gre za res okusen in hitro pripravljen prigrizek. S pripravo grizik za zabavo sem sedaj navdušila že kar nekaj prijateljev. Sem pa uporabila grizike tudi na nekoliko drugačen način in sicer kot dekoracijo pri rižoti. Spečemo in pripravimo isto, a brez palčke in potem griziko samo ‘zahakljamo’ v rižoto.
čas priprave
5 minut
čas peke
5 - 8 minut
število porcij
6
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 200 g parmezana
- sol
- lanena semena
POSTOPEK
Vklopimo pečico na 200 stopinj.
Pripravimo si pekač s peki papirjem.
Naribamo parmezan, malenkost solimo in dodamo lanena semena. Premešamo.
Na pekač si položimo palčke na razdalji, da se grizike ne bodo dotikale.
Obroček položimo na polovico palčke in potrosimo s sirom (ne preveč na debelo, a ne preveč na tanko, da ne zažgemo sira).
Pečemo do zlatorjave barve oz., da se sir raztopi.
Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se grizike ohladijo.
Pripravimo si pekač s peki papirjem.
Naribamo parmezan, malenkost solimo in dodamo lanena semena. Premešamo.
Na pekač si položimo palčke na razdalji, da se grizike ne bodo dotikale.
Obroček položimo na polovico palčke in potrosimo s sirom (ne preveč na debelo, a ne preveč na tanko, da ne zažgemo sira).
Pečemo do zlatorjave barve oz., da se sir raztopi.
Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se grizike ohladijo.


