Zelenjava in riž v sladko čili omaki
4. februarja, 2018
/
Všeč so mi hitro pripravljena kosila med tednom. In še bolj mi je všeč, ko lahko uporabim parno pečico. Seveda bi lahko riž skuhala v loncu, prav tako nad soparo kuhala zelenjavo. A priprava le-te v parni pečici je veliko bolj zabavna, saj obdrži ves okus v sebi. Sladko čili omake sama ne delam, ampak jo kar kupim, ker jo rada uporabim tudi z zelenjavnimi zavitki, a o njih kdaj drugič. Jed si lahko pripravimo vnaprej in jo uživamo naslednji dan v službi.
čas priprave
10 minut
čas kuhe
20 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 125 g riža
- 100 ml sladko čili omake
- 1 korenček
- 1 rumena paprika
- polovica brokolija
POSTOPEK
Pripravimo si zelenjavo in jo narežemo na majhne kose.
Riž in zelenjavo skuhamo v parni pečici.
Kuhano zelenjavo dodamo v vok in jo primešamo s sladko čili omako, dokler ni topla.
Postrežemo z rižem.
Riž in zelenjavo skuhamo v parni pečici.
Kuhano zelenjavo dodamo v vok in jo primešamo s sladko čili omako, dokler ni topla.
Postrežemo z rižem.