Kulinarična doživetja

Kendov dvorec in teden restavracij

Umetnine in staro, zelo dvorno pohištvo krasi Kendov dvorec iz 14. stoletja. Hotel v Spodnji Idriji je znan po vrhunski restavraciji, ki se je pridružila svetovnemu združenju vrhunskih restavracij, hkrati pa se tukaj prireja tudi poroke.
 
Idrija, dežela žlikrofov, je od Ljubljane oddaljena nekaj več kot uro vožnje. A vožnja vmes za tiste, ki ne maramo ovinkov, postane naporna. Slabost me je spremljala skozi vse ovinke do njihovega parkirišča. Spokojnost je bilo začutiti kljub mrzlemu in oblačnemu vremenu. Verjamem, da je poroka na njihovem dvorišču lahko zares čarobna.
 

Restavracijo sva v sklopu Tedna restavracij obiskala z najinima prijateljema, s katerima zelo rada deliva kulinarične trenutke. Izbrala sva jo na podlagi menija, saj naju je pritegnil brezmesni meni. Zato smo naredili rezervacijo in se na mrzlo nedeljo odpravili proti zasneženi Idriji.

Natakarji ti na nek način dvorijo, dekleta, ki na mizo prinesejo hrano, so oblečena v iste halje in skušajo isto sekundo postreči hrano vsem za mizo. A to mi je bilo mogoče malo “too much”, ker je delovalo nesproščeno, saj jim usklajenost ni najbolj uspevala. A hrana je bila dobra. Nikakršen kulinarični presežek, a razočaranja zares ni bilo. 

Glede na stil samega dvorca, prefinjenost, ki so jo kazali prostori in občutek, da si zares v vrhunski restavraciji, nisem pričakovala burgerja, ki si ga pojedel z roko. No, vsaj na drug način ga nisi moral, saj z nožem tako majhnega hlabčka res nisi moral rezati. Kljub temu zelo okusne jedi.

Namaz iz pečenega brancina v sveže pečenem Kendovem hlebčku

Vrtiček na krožniku z omako iz vrtnih zelišč

File postrvi iz Trebuščice s pečeno polento in repnimi listi

Sladoled iz jabolk in rdeče pese

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja