Kulinarična doživetja

Teden restavracij v Gostilni na gradu

V Gostilni na gradu sem do sedaj vedno dobro jedla, zato sploh nisem dvomila, da tudi tokrat ne bo odlična večerja. Na sodoben način pripravljene tipične slovenske jedi in odlična lokacija na vrhu Grajske planote v centru Ljubljane zagotavljata uspeh te restavracije. 
 
Hrana je zares odlična in kljub polni restavraciji, ki v času Tedna restavracij zagotovo je, nimaš občutka, da si le še ena stranka, ampak se počutiš zares dobrodošlega. Mogoče pa le nas niso prilaganjali, ker smo imeli zadnji termin v tistem večeru.

Ob večerji, na katero sva odšla s prijateljema, smo si privoščili kozarec rose penine, ki nas žal ni navdušila, za na konec pa še vsak kozarec svojega ljubega vina. 

Ker si z mojim jedi rada deliva, in ker nama je tokrat zadišal tako ribji kot mesni meni, sva poskusila malo tega, malo onega. Naj poudarim, da ocvirkov sploh ne maram in sem bila glede tega ob pozdravu iz kuhinje malenkost skeptična, kako bo meni to uspelo pojesti, a so bili zares izvrstni! Da ne govorimo o sočnem govejem fileju s poširancem in čokoladno kalorično bombo za pikico na i.

Ikre z jajci, krompir in ikre, ikre in tatar // Ocvirkovka, ocvirki z jabolčnimi krhlji, polenta z ocvirki

Topinamburjev kipnik z gorgonzolo in panceto

Na živem ognju dimljena postrv, solatka iz koromača, pora in dišavnic

Kalamari iz ponve z vršički cikorije, krema inčunov in črne olive

Goveji file z gosjimi jetri in poširanim rumenjakom, zelenjavni šopek

Čokoladna tortica iz pečice z meringo pomaranče in rožmarinovim sladoledom

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja