Mehiška solata s kozicami in avokadom
15. julija, 2018
/
Hitro pripravljena osvežilna solata, ki je odlična v poletnih dneh. Ker z njo res nimamo veliko dela, si jo lahko pripravimo čez teden tako za kosilo kot večerjo. Lahko pa jo pripravimo tudi en dan vnaprej in jo naslednji dan uživamo v službi. Recept sem zopet našla na mojem ljubem Pinterestu in ker je solata izgledala tako pisana, sem jo morala takoj poskusiti!
čas priprave
5 minut
čas peke
2 minuti
število porcij
3
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 200 g očiščenih kozic
- ščepec soli
- ščepec popra
- ščepec mlete kumine
- ščepec česna v prahu
- ščepec mletega origana
- ščepec čilija v prahu
- nekaj listov zelene solate
- 10 češnjevih paradižnikov
- 1 majhna konzerva sladke koruze
- 1 majhna konzerva fižola
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 avokado
- sveže iztisnjena limeta
- olivno olje
POSTOPEK
Pripravimo si kozice in ji dodamo mešanico začimb – sol, poper, kumina, česen v prahu, mleti origano in čili v prahu.
Popečemo na olju cca 2 minuti.
V skledo si pripravimo natrebljeno zeleno solato, narezan paradižnik, narezano čebulo, opran fižol in koruzo ter kozice.
Prelijemo z limetinim sokom in oljem.
Postrežemo z avokadom.
Popečemo na olju cca 2 minuti.
V skledo si pripravimo natrebljeno zeleno solato, narezan paradižnik, narezano čebulo, opran fižol in koruzo ter kozice.
Prelijemo z limetinim sokom in oljem.
Postrežemo z avokadom.