Krompirjeva musaka
22. julija, 2018
/
Mislim, da je minilo kar nekaj let, odkar sem nazadnje delala musaka. Vbistvu je tudi jedla nisem zelo dolgo. Prešinila me je ideja, da bi jo pripravila, saj jo imam sicer zelo rada. Kupila sem meso, k sosedom šla po krompir in vse je bilo pripravljeno za pripravo kosila. Musaka nam vzame malo več časa, saj se peče okrog 45 minut. Recept sem tudi tokrat uporabila najboljšega iz Kulinarike, saj jo delam samo po tem receptu. Krompirjeva musaka je zares odlična in od nje ni ostalo niti drobtinice.
čas priprave
20 minut
čas peke/kuhe
45 minut/30 minut
število porcij
2
SESTAVINE
POSTOPEK
SESTAVINE
- 200 g govejega mletega mesa
- 1 čebula
- 3 žlice paradižnikove omake
- ščepec kopra
- 4 veliki krompirji
- 250 g kisle smetane
- 1 jajce
- sol, poper
POSTOPEK
Krompir narežemo na kolobarje in ga v slani vodi kuhamo do mehkega.
Medtem prepražimo čebulo in popečemo mleto meso, ki smo mu dodali paradižnikovo omako in malo vode.
Začinimo s koprom, soljo in poprom.
Ko je krompir kuhan, vklopimo pečico na 200 stopinj.
V pekač si pripravimo krompir, ki smo ga razdelili čez celo dno, potem meso, zopet krompir in tako delamo, dokler nam ne zmanjka sestavin in je na vrhu krompir.
V posodici zmešamo jajce in kislo smetano.
Prelijemo po krompirju.
Pečemo približno 45 minut oziroma do zlato barve.
Medtem prepražimo čebulo in popečemo mleto meso, ki smo mu dodali paradižnikovo omako in malo vode.
Začinimo s koprom, soljo in poprom.
Ko je krompir kuhan, vklopimo pečico na 200 stopinj.
V pekač si pripravimo krompir, ki smo ga razdelili čez celo dno, potem meso, zopet krompir in tako delamo, dokler nam ne zmanjka sestavin in je na vrhu krompir.
V posodici zmešamo jajce in kislo smetano.
Prelijemo po krompirju.
Pečemo približno 45 minut oziroma do zlato barve.
2 komentarja
Pingback:
Pingback: